Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Inžinerija>Maitinimo produktų inžinerija: Elektrinės viryklės
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Maitinimo produktų inžinerija: Elektrinės viryklės

  
 
 
1234567891011121314
Aprašymas

Įvadas. Elektrinių viryklių klasifikavimas. Sekcinės – modulinės viryklės "pesm". Elektrinės viryklės "metos futura". Viryklės su keraminiu stiklo paviršiumi. Elektrinė indukcinė viryklė. Išvados.

Ištrauka

Plečiantis maitinimo įmonių tinklui Lietuvoje, steigiamos naujos kavinės, restoranai, rekonstruojamos senos maitinimo įmonės, jose įrengiamos šiuolaikiška technologine įranga aprūpintos virtuvės, konditerijos cechai.
Įsigijusios tokius įrenginius, maitinimo įmonės sukuria geras darbo sąlygas šią įrangą aptarnaujantiems darbuotojams.
Tobulėjant maisto ruošimo technologijoms, virtuvėje mažėja sunkaus fizinio darbo, naudojami patogesni maisto ruošimo įrengimai. Savo savarankiškam darbe kalbėsiu apie elektrines virykles. Šią temą pasirinkau, todėl jog tai viena iš populiariausių ir svarbiausių įrangų maitinimo įmonėse.
Savarankiško ruošimo tikslas – geriau įsisavinti dalyko programoje iškeltus gebėjimus:
• suvokti elektrinių viryklių veikimo principus. Organizuoti elektrinių viryklių eksploataciją ir remontą;
• sugebėti saugiai organizuoti darbus virtuvėje;
• susipažinti ir pritaikyti šiuo metu gaminamo inventoriaus privalumus;
Elektrinės viryklės priskiriamos universalių šiluminių įrengimų grupei. Įvairios firmos gamina ir tiekia mūsų šalies vartotojams platų elektrinių viryklių asortimentą.
Elektrinės viryklės gali būti su ketaus kaitinimo plokštėmis, keraminio stiklo kaitvietėmis, su orkaitėmis ir be orkaičių. Orkaitės gaminamos su karšto oro ventiliatoriais ir be jų, su konvekciniu ir tradiciniu kaitinimu.
Viryklės statomos ant grindų arba ant gamybinio stalo paviršiaus. Kaitinamasis viryklių ketaus paviršius gali būti stačiakampis arba apvalus. Viryklės valdomos paprastu ar programiniu valdymo pultu. Maitinimo įmonėse naudojamos kompaktiškos akimirksniu įkaistančios indukcinės viryklės. Jos sunaudoja dvigubai mažiau energijos negu kitos.
Viryklės priklauso universaliems virimo – kepimo įrenginiams. Jos skirtos pirmų, antrų ir trečių patiekalų gamybai induose, uždedamuose ant viryklės, o taip pat kulinarinių gaminių kepimui kepimo spintoje. Maitinimo įmonėms pramonė gamina elektrines įvairių konstrukcijų virykles, kurios skiriasi galingumu, dydžiu, kaitviečių forma ir skaičiumi, kaitinimo spintų buvimu. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2012-04-10
DalykasInžinerijos namų darbas
KategorijaInžinerija
TipasNamų darbai
Apimtis11 puslapių 
Literatūros šaltiniai3
Dydis139.23 KB
AutoriusIngrida
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2011 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasJ. Gudauskas
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasTechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maitinimo produktu inzinerija Elektrines virykles [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Namų darbai
  • 11 puslapių 
  • Kauno kolegija / 2 Klasė/kursas
  • J. Gudauskas
  • 2011 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą